Default title

SMS VARANASI

1.Which Indian-American entrepreneur and philanthropist, will be conferred with Uttar Pradesh Ratna Award on 4 January 2016 at the inaugural UP Pravasi Diwas in Agra.

Answer: Frank Islam

2. A mechanism known as _________ to support all aspects of start-up businesses and other self- employment activities has been set up by the government, Lok Sabha was informed today.
Answer: SETU

3. Who is the Union Minister for Skill Development?

Answer: Rajiv Pratap Rudy

4. What is the full form of (MSDE) and the (DHI)

Answer: Ministry of Skill Development and Entrepreneurship, Department of Heavy Industry

5. Which two players bagged the Badminton World Federation (BWF) Male and Female Player of the Year Awards respectively in Dubai.

Answer: China’s Chen Long and all England and World champion Carolina Marin

6. _________ on 8 December 2015 announced that it received the approval of DCGI to launch fixed-dose combination therapy Ledipasvir-Sofosbuvir. The product will be available under the brand name Ledisof in India.

Answer: Hyderabad-based Hetero Drugs

7. What is the full form of DCGI?

Answer: Drug Controller General of India

8. India has signed MoU with which country for taking up the operations and management of the two Indian airports i.e. Ahmedabad and Jaipur airports.
Answer: Singapore

9. Which two teams have formally replaced the two teams (CSK and RR) in the upcoming season of IPL?

Answer: Pune and Rajkot

10. What is the full form of AIIB?

Answer: Asian Infrastructure Investment Bank

SMS VARANASI

 

Share

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
wpDiscuz
Skip to toolbar