G.K QUIZ

SMS VARANASI

1. Union Government has decided to advance the date for implementation of which norms for four-wheelers in order to reduce vehicular air pollution from road transport sector?

Answer. Bharat Stage (BS) V and BS VI emission Norms

Note: 
BS V norms: 1st of April, 2019 

BS VI norms: 1st April, 2021
 
2. BBIN Friendship Motor Car Rally flagged off from Silchar, Assam. What is the full form of BBIN?

Answer. Bangladesh, Bhutan, India and Nepal (BBIN)
 
3. India with which country co-developed LRSAM misile which was successfully test-fired for the first time from an Israeli Naval Platform?

Answer. Israel     

4. Who won the $ 120,000 Macau Open Grand Prix Gold after defeating Japan’s Minatsu Mitani in the finals?


Answer. P. V. Sindhu

5. Who takes over as the PHD Chamber of Commerce and Industry (PHDCCI) President recently?

Answer. Mahesh Gupta 

6. Which country recently allowed its women to Vote and contest in Municipal Elections for the first time?

Answer. Saudi Arabia

 
7. The Mayyazhi Mahotsavam (Fete de Mahe), a three-day cultural extravaganza, started in which city of India?

Answer. Mahe, Puducherry. 

8. Which company launched its CSR initiative-Safe Move-Traffic Safety Campaign in association with the Ministry of Road Transport and Highways?


Answer. Hyundai Motor India (HMIL)

9.  Which country defeated Belgium to win 2015 Davis Cup tennis title?


Answer. Great Britain

 
10. Who won the 2015 Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix?
Answer. Mercedes driver Nico Rosberg

SMS VARANASI

Share

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
wpDiscuz
Skip to toolbar